De potentatige PVV-stemmer

Ik hoor Geertje Wilders niet over zijn Nederlandse, oer-Hollandse fans die zijn broer hebben bedreigd, omdat die het niet eens is met Geert. Tuurlijk hoor je Geert daar niet over. Je hoort Geert nooit klagen over rechts Nederlands en rechts buitenlands tuig. Hij legt alleen maar het accent op moslims die zich misdragen, en op in zijn ogen linkse ratten. Stigmatiseren is zijn passie. En is tevens de passie van zijn woeste aanhangers.

Hij is bovendien allesbehalve een politicus. Een politicus heeft een brede politieke visie. Een moderne politicus denkt na over een zo groot mogelijke harmonie van en in de hele wereld en is in staat om op diplomatieke wijze samen te werken. Maar Geertje heeft geen visie, die heeft alleen maar oneliners én haat. Hij mist ook nog eens de nodige zelfspot. Mensen zonder zelfspot zijn heel gevaarlijk als ze macht krijgen. Kijk maar naar Erdogan, Bouterse en Assad.

Die zogenaamd oer-Hollandse aanhangers, die Joods-christelijke fans van ome Geertje… Ja echt, de kerken en synagoges puilen uit, zitten afgeladen vol met PVV-stemmers. Nu woon ik toevallig in Limburg en ik ken meer dan voldoende mensen hier die weigeren om gewoon Nederlands te spreken en die je met de nek aankijken en negeren als je het dialect niet machtig bent. Zo Nederlands zijn ze dus. Zo goed zijn ze geïntegreerd. Als je hen zou vragen of ze alsjeblieft Nederlands zouden willen spreken of als je het ze zou verplichten, dan zouden ze witheet worden. Als zij de beledigingen, verdachtmakingen en negatieve kritiek zouden krijgen die ze in overvloed paraat hebben voor die volgens hun verdomde moslims, dan zou je nog eens wat beleven. Die zouden zich niet zo koest houden als de koran-lezers die zich dag in dag uit moeten verantwoorden en die er in negatieve zin tot in den treuren worden uitgelicht en ter discussie worden gesteld.

Alsof wij ‘echte’ Nederlanders allemaal zo’n lieverdjes waren en zijn. Een oom van mij zegt altijd dat wat in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd alleen maar in Duitsland kon en kan gebeuren, vanwege de Duitse mentaliteit. Maar dan vergeet hij de NSB-ers en verraders, en al die Nederlandse mensen die weigerden om heldhaftig te zijn en de bedreigde mensen te helpen. Dan is hij blind voor wat de Nederlanders hebben uitgericht en aangericht in de geschiedenis (zoals in Indonesië en Suriname) en voor wat andere landsmensen veroorzaken. Dat wat in Duitsland is gebeurd in de jaren 1939-1945 had overal kunnen plaatsvinden. Overal. Ook in Nederland. Wij zijn geen haar beter dan de Duitsers of dan de Marokkanen.

De Limburgse PVV-stemmertjes die ik ken, die zouden eigenlijk het liefst zien dat Limburg zich zou afscheiden van ‘Holland’. Zo Nederlands zijn ze. Er zitten lui tussen die echt oer-Limburgs leven en nooit baklava zouden eten of een hamam zouden bezoeken, maar er zitten er ook tussen die lekker een rondreis maken langs de Koningssteden in Marokko, de goedkopere Turkse kapper frequenteren en de deur plat lopen bij de grillroom.

Geert Wilders is in mijn optiek net als Donald Trump een gestoorde, narcistische, psychopathische potentaat, een gevaarlijke rechtse, nationalistische gek, een potentiële fascist, en zijn aanhang is natuurlijk niet anders. Heel enge, agressieve en globe-fobische mensen die je vooral NIET serieus moet nemen. Beter twee miljoen gekken met kortsluiting die niet worden gehoord dan 12 miljoen landgenoten die worden opgescheept met een in mijn optiek geschifte en gevaarlijke leider (en zijn losgebarsten aanhang) die ze niet willen en die ze niet kunnen luchten of zien.

Wilders beweert dat hij ons land weer van de Nederlanders gaat maken, maar hij heeft zelf aan meer dan half Nederland een bloedhekel. Hij hekelt de media, hij hekelt de rechters, hij hekelt linkse politici en kiezers en hij hekelt iedereen die het niet met hem eens is. Hoe wil deze man in Nederland voor meer vrede en harmonie gaan zorgen? Hoe denkt deze man op zo’n manier – met al die haat en woede – Nederland weer Nederlandser te maken? Wilderser wil hij Nederland maken! WILDERSER, NIET NEDERLANDSER! Er is voor Wilders maar één ding dat telt: dat hij de macht krijgt en dat iedereen aan zijn wil gehoorzaam is. En er zijn 2 miljoen mensen die met hem dwepen en zijn wil heel graag willen (laten) uitvoeren. Twee miljoen gevaarlijke, visieloze, gestoorde mafkezen die altijd beweren dat alle andere mensen de problemen ontkennen die er spelen rondom en met Marokkanen en andere allochtonen, maar die de problemen die blanke mensen en speciaal ‘echte’ landgenoten veroorzaken steevast onderbelichten!

Maar mensen zoals ik ontkennen helemaal niet dat er OOK problemen zijn met en in de multiculturele samenleving. Echter, dat zijn niet de enige problemen, en (criminele) allochtonen zijn niet de enige probleemveroorzakers. De manier van Wilders lost niets op, vergroot alleen maar de spanningen in de samenleving én de wederzijdse haat. Er zijn genoeg politici die een BETER antwoord hebben op ALLE problemen, die BETERE plannen hebben en die zich BETER presenteren en die ons land BETER vertegenwoordigen, die in elk geval minder gevaarlijk en minder stigmatiserend en polariserend zijn. En dat is al heel wat. Wij moeten hier geen Trumpiaanse toestanden willen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.