De lucht interviewen over Jezus

Als Jezus nu president van Amerika of premier van Nederland was, wat zou hij dan doen en hoe zou hij het doen? Wat zou hij besluiten? Wat zou hij doen inzake het Eigen Risico en de Eigen Bijdrage in de zorg, de belastingen, de coffeeshops, de kiloknallers en de windmolens op zee? Zou hij ook zonder magie, zonder wonderpolitiek, veel kunnen verbeteren? Of weer alleen hebben kunnen inspireren voor wie daar ontvankelijk voor is?

Wanneer Jezus anno 2017 zou leven, in deze moderne tijd, zou hij dan (ook) de verleiding niet kunnen weerstaan om (zo nu en dan) porno te kijken en zijn schaamhaar – inclusief zijn kontbaard – te scheren?

Ware Jezus net als ik van 1967 geweest, zou hij nu dan nog leven? Zou hij Facebooken, Youtuben, appen en twitteren?

Welke kleren zou hij dragen? En welk kapsel?

Is Jezus het met mij eens dat de meeste mensen te veel lijken op de kerk, kerkvertegenwoordigers en andere parochianen en te weinig op hem, dat ze teveel leven volgens de normen en waarden en denkbeelden van de andere kostgangers en te weinig volgens zijn voorbeeld en hun eigen hart?

Indien Jezus morgen ontvoerd zou dreigen te worden door IS-strijders of door het Verbond van Atheïsten, zou hij zich dan opnieuw zo gewillig naar de slachtbank laten leiden of zou hij na die verdomde kruisiging door hebben dat het weinig zin heeft om voor onze zonden te sterven?

Zou Jezus iedere zondag naar de kerk gaan? Of zou hij een eigen parochie stichten? En hoe zou hij aankijken tegen de Bijbel en alle heiligenbeelden?

Boekte hij dan af en toe een cruise of een midweek CenterParcs?

Zou hij overspannen worden? Welke ziekten zou hij onder de leden hebben (gehad)?

Kon hij hier aarden, zo naar 2020 toe?

Stond hij dan in de volgende editie van de Linda of The New York Times? Zou hij zich laten interviewen door Jinek? En op wie zou hij stemmen als hij een Nederlands staatsburger was?

Wat zou hij zeggen over de situatie tussen de Joden en Palestijnen, over de toestand in de Gaza-strook?

Welke auto zou hij rijden (zou hij er wel een rijden?) en zou hij zijn demente moeder in een bejaardentehuis stoppen of zijn missie staken om zelf voor haar te zorgen?

Wat zou hij zeggen tegen zijn verkrachte dochter die abortus wil plegen, tegen zijn zusje die lesbisch is en tegen zijn kleinzoon die al sinds mensenheugenis depressief is en er een einde aan wil maken?

En wat zou hij aan én van mij vragen als hij me kende?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s