Erdogan’s Turkije groot gevaar voor wereldvrede

Het is het ergste scenario: een ‘aspirant-lid’ van de Europese Unie, gelegen aan de rand van Europa, dat wordt geleid door een Hitleriaanse dictator, een niets- en niemand-ontziende, narcistische, over-trotse despoot. Een schizofreen moslimland met heel veel nationalistische ‘afgevaardigden’ in met name Nederland en Duitsland waarvan een deel achter die dictator aanloopt. Een buitengewoon explosieve situatie.

Wat je ertegen kan en moet doen? Nu kan weer de kracht blijken van een saamhorige, sterke NAVO en EU. En alle ongewenste elementen binnen onze landsgrenzen die voor problemen zorgen onmiddellijk uitzetten naar Turkije. Wij willen hier geen bodes en ridders van een gevaarlijke (en geschifte) dictator.

Het staat de Turken die hier wonen, zeer ontevreden zijn en liever onder het regime van Erdogan zouden leven geheel vrij om hun biezen te pakken en naar Ankara te verhuizen. Dat die Turken ook maar eens dankbaar zijn voor onze gastvrijheid en vrijheid. Ja, ooit zijn Turken als gastarbeiders hier naartoe gehaald, maar vervolgens hebben wij al hun familieleden en gezinsuitbreiding toegelaten, getolereerd en gespekt. We hebben het hen zo aangenaam mogelijk proberen te maken. Stank voor dank accepteren wij niet.

Nederland is niet heilig. Ook Nederland maakt fouten. Maar dat onze regering de propaganda en het faciliteren van een domme dictatuur hier niet accepteert, vind ik volkomen legitiem.

Ondertussen zitten we er maar mooi mee: met een levensgevaarlijke, agressieve, veel te trotse dictator zonder incasseringsvermogen en zelfspot, eentje die Het Westen haat en manipuleert. Een gewelddadige sadist. En weer zie je wat blind nationalisme teweeg kan brengen. Dat moeten we in Ankara niet willen en ook hier niet. Dus geen macht voor Wilders en z’n PVV-aanhang! Ook dat zou het slechtst denkbare scenario zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s