Top 20 meest irritante BN-ers

Na een paar lijstjes te hebben gemaakt van/over bekende Nederlandse mensen die ik bewonder of leuk vind nu een ranking van ‘mijn’ grootste eikels en trutten, van BN-ers (op het moment van publicatie nog in leven) die ik het meest irritant en het minst inspirerend vind.

Niet per se slechte mensen natuurlijk, maar het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak.

Geniet (indien mogelijk) van mijn top 20 in willekeurige volgorde. Het gaat om mensen die wat mij betreft niets of weinig liefs, sympathieks of leuks hebben. Ik hou van zachtaardige, empathische mensen.

Overigens baseer ik mijn oordeel en mening louter op hun media-optredens. Ik ken ze niet persoonlijk.

1). Elma Drayer. Columniste en journaliste met een keiharde uitstraling. Komt op tv en in interviews steevast over als iemand die klaar is voor de aanval en haar eigen mening zal verdedigen als een fort dat dreigt te worden bestormd. Op Wikipedia staat dat ze Republikein en atheïst is. Dat hebben zij en ik dan toch met elkaar gemeen…

2). Rutger Castricum. Net als iedereen van GeenStijl en PowNed – inclusief Dominique Weesie en Jan Roos – vind ik deze terror-verslaggever gewoonweg een rechtse hufter. Je kan ook rechts zijn en geen hufter, maar zij zijn allen rechtse hufters. Stijlloos, met weinig innerlijke beschaving en op een barbaarse en onbeschofte, perverse en sardonische manier brutaal.

3). Hans Wiegel. Waar zijn tijdgenoten en oud-collega’s Ruud Lubbers en Dries van Agt later steeds meer menselijke en empathische trekjes vertonen, daar blijft deze poseur een ordinaire, rechtse bal (maar dan ordinair op een deftige/bekakte manier). Is nog altijd even ijdel als vroeger. Ik kan hem zelden of nooit betrappen op wijsheid en een briljante visie.

4). Patty Brard. Do I have to write more??! Maakt en krijgt met bijna iedereen ruzie en meent dat ze het gelijk altijd aan haar kant heeft en de wijsheid in pacht heeft. Zeer kritisch op anderen, nauwelijks op zich zelf. Valt bij SBS6 vooral op door haar hysterische en melodramatische bijdragen aan simpele shows voor mensen zonder IQ.

5). Jort Kelder.  Net als zijn vijand Brammetje Moszkowicz een ijdele, rechtse snob. Je kan ook rechts zijn zonder overdreven snobisme en ijdelheid, maar Kelder heeft wat mij betreft niets wat innemend is, zelfs niet een klein beetje.

6). Willibrord Frequin.  Deze Arnhemmer is alweer zo lang van de buis dat hij eigenlijk al geen BN-er meer is, maar ik moest hem toch even in dit lijstje – waarmee ik veel vrienden zal maken – opnemen. Nooit zo’n achterdochtige, gefrustreerde en onsympathieke eikel gezien en gehoord. Probeert mensen altijd weer te kleineren. Gaat er voortdurend met twee gestrekte benen in. Waarschijnlijk is hij daar apetrots op.

7). Sylvia Witteman. Columniste zonder enige diepgang en visie. Het type dat anderen optrommelt om haar vijandjes klein te krijgen, maar dat nooit naar boven zal durven te schoppen.

8). Ebru Umar. Schept er genoegen in om mensen met haar schrijfsels en tv-optredens te schofferen. Komt nimmer redelijk over. Valt niet normaal mee te discussiëren. Als ze tegen je is, dan kan ze het niet opbrengen om naar je te luisteren en je uit te laten praten. Dan valt ze je aan als een moordzuchtige leeuwin. Vermoedelijk vat ze dat op als een compliment.

9). Thierry Baudet. De grootste gladjanus en engerd onder de politici. Zelfs René van der Gijp viel het op. Een gladdere versie van Geert Wilders.

10). Geert Wilders. Als je het over de duvel hebt. Dat hij slaapt als een roos en meteen in slaap valt zodra zijn hoofd het kussen raakt (gelezen in een vrij recent Libelle-interview) vind ik knap, voor iemand die zo wordt bedreigd en bewaakt/beschermd. Zijn strijd tegen de hele islam en moslim-cultuur vind ik stuitend, zinloos en griezelig. Overigens vind ik de radicale, fundamentalistische moslims die hun religie gewelddadig interpreteren en uitvoeren natuurlijk nog veel erger en wel degelijk een enorme bedreiging voor de wereldvrede. Maar ik ben net zo goed bang voor topbankiers, neo-liberalen, SGP-ers, leiders van multinationals, pedo’s, motorbendes, zware drugscriminelen en ga zo maar door… De een omdat hij crimineel is, de ander vanwege wan-visies.

11). Rutger Hauer. Over engerds geschreven… Speelde vaak de rol van psychopaat, maar lijkt er soms echt eentje te zijn. Lachte in een tv-interview een stotterende presentator, die bovendien enorm groot fan van hem was, heel gemeen en ziekelijk uit. Sindsdien kan ik die man niet meer luchten of zien.

12). Henk Kamp.  VVD-politicus die door veel met de ogen te knipperen glashard liegt als je het mij vraagt. Een volgens mij harteloze, meedogenloze man.

13). Gerrit Zalm. Ach, zou het toeval zijn, alweer een VVD-kopstuk?! Die man was naar mijn mening alleen maar geïnteresseerd in zichzelf en zoals alle VVD-ers in de economie en het belang van de elite. Maar misschien nog minder erg dan Diederik Samsom en Wim Kok die nota bene als PvdA-ers het socialisme naar de verdommenis hebben geholpen. Onvergeeflijk.

14). Johan Derksen. Jazeker, deze voetbalcriticus durft te zeggen waar het op staat, maar slaat daar iedere keer weer in door en demoniseert bepaalde mensen tegen wie hij iets heeft. Vermoeiend zoals hij iedere keer weer met zijn mening te koop denkt te moeten lopen. Het ouderwetse type voetbaljournalist van bluf, sterke verhalen, macho-gedrag en seksisme. Heeft niets dat me aanspreekt.

15). Hugo Borst. Heel mooi dat deze voetbaljournalist, presentator, columnist en schrijver (veelzijdigheid kun je hem niet ontzeggen) vanwege de situatie van zijn eigen moeder opkwam voor de verpleeg- en ouderenzorg, maar ik vind hem een ontzettend arrogante kwast die de wereld weleens even zal uitleggen hoe het allemaal in elkaar zit. Lijkt zich altijd superieur te voelen. Misschien legt hij dat zelf uit als het hebben van veel zelfvertrouwen. Oud-doelman en voetbalanalist Ronald Waterreus – die altijd alles alleen maar door een PSV-bril en anti-Ajax-bril bekijkt, en trouwens ook zo’n arrogante sukkel – kroop altijd in de kont van Borst toen ze nog samen bij Studio Voetbal zaten. Weerzinwekkende mannetjes. Gert-Jan Verbeek, ook zo iemand, met z’n vogelverschrikker-gezicht.

16). Fatima Moreira de Melo. Deze ex-hockeyspeelster, pokeraar en presentatrice komt op mij over als een enorme bitch. Ook zo iemand bij wie het lijkt alsof ze de hele wereld bij voorbaat aanvalt: een menselijke tankauto. Ik weet niet, er is iets aan haar dat me enorm tegenstaat, altijd al. Iets van opportunisme wellicht. Soms is het gewoon een gevoel dat je bij iemand hebt. Een gevoel dat je niet of heel moeilijk kunt omschrijven.

17). Harry Mens. Niet de rijkste maar wel de grootste kapitalist en materialist onder alle kapitalisten en materialisten. Althans, die indruk maakt hij op mij. Heeft niets wat ik sympathiek, warm of menselijk vind. Kan bovendien voor geen meter presenteren, en lijkt en kijkt altijd hartstikke duf en moe. Nee, geen inspirerend mens… Maar dat vind ik van de Lachende Boeddha, Erica Terpstra – verdomd, alweer een VVD-er – ook. Die is me dan weer veel te eenzijdig opgewekt. Bovendien heeft ze een rotkop, vind ik. Okay, dat mag nooit een argument zijn, maar ik vind het wel, nou eenmaal!

18). Jeroen Pauw.  Ik twijfelde of ik niet Humberto Tan – die andere stalkshow-host – moest kiezen vanwege diens gemaakte en gladde gedrag op tv, maar Pauw uitte in interviews zulke onsympathieke ideeën over vrouwen en kinderen, dat ik toch maar voor hem heb gekozen. Ik kan niet naar die zelfingenomen man met dat duffe hoofd kijken… Heeft totaal niets wat ik ook maar een beetje innemend vind. Al zal helemaal niemand wakker liggen van en aanstoot nemen aan mijn opinies, ik denk er gewoon zo over en schrijf het met plezier en overtuiging op. Oh zeker, op mij valt ook genoeg aan te merken!

19). Chris Zegers. Ik krijg altijd de indruk dat hij met veel coke, een eeuwige nep-lach en andere middelen een depressie en gebrek aan zelfvertrouwen en levensgeluk verbloemt en onderdrukt, maar hoe dan ook: niets aan deze man vind ik aangenaam of leuk. Geen warmte, geen zachtaardigheid, geen diepzinnigheid… Louter gebakken lucht. Reist wel lekker de hele wereld over. Maar ik kan er niet naar kijken, in tegenstelling tot Floortje Dessing naar wie ik heb leren kijken, die ik heb leren verdragen en die met haar thema ‘afgelegen plekken’ een gat in de tv-reisjournalistiek heeft geboord. Ik haat reisprogramma’s die vooral inzoomen op de hipste tentjes en coolste activiteiten.

20). René Froger. Net als Waylon, Anouk, Jeroen van der Boom en Ilse DeLange een arrogante patjepeeër. Mensen die een bepaalde charmante kwetsbaarheid en authenticiteit missen.  Ze komen op mij allemaal zo geforceerd en gemaakt positief en vrolijk over…  Niet naturel, ‘onvolledig’ zelfs. Moeilijk onder woorden te brengen voor wie dit gevoel niet deelt.

Trouwens, de mensen die ik niet prettig vind, probeer ik zoveel mogelijk te ontwijken. Ik ben niet het type dat juist gaat kijken om zich ‘lekker’ te ergeren. Ik stem liever af op programma’s, politici en presentatoren die ik inspirerend en fijn vind.

P.S.: De ergste ben ik zowaar vergeten: Chantal Janzen. Zo nep, zo plastic, zo bloedeloos, zo koud…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s