Nieuws over Amerika

“Sinds Trump aan de macht is, worden 5000 mensen per dag het land uitgezet,” zegt de Amerikaanse toeriste in Amsterdam. “Je kan in een mall (winkelcentrum, RD) worden aangehouden en als je niet de vereiste papieren hebt en dus illegaal in Amerika bent, dan word je onmiddellijk op het vliegtuig gezet. Vaak gaat het om mensen die al jaren in de VS wonen en zelfs werken, en die er een gezin hebben.”

“De president heeft een speciale politie-eenheid in het leven geroepen om de illegalen op te sporen en uit te zetten,” vervolgt de toeriste uit Alabama. “Maar deze ‘agenten’ zijn niet echt gekwalificeerd en opgeleid en worden daarom gehaat door de echte cops. De sfeer in het land is slecht sinds Trump aan de macht is.”

Als we verder praten, vertelt de toeriste dat ze onlangs iets heeft meegemaakt dat heel bizar is. “Ik woon in een appartement. De bovenburen waren heel erg aan het ruziën en maakten veel lawaai. Toen heeft mijn onderbuurman met zijn pistool naar boven geschoten, dus door zijn plafond en mijn vloer en plafond. Als ik toevallig op die plek had gezeten of gestaan, dan was ik misschien dood geweest. Maar ja, bijna iedereen heeft er een geweer of pistool. De verleiding om bij woede en/of irritatie je vuurwapen te gebruiken, is groot.”

Amerika, het land van de onbegrensde (‘onmogelijke’) mogelijkheden…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s