Diederik Smit kent het geheim van de Ajax-smid niet

In Dagblad de Limburger, dat we van een straatgenoot te lezen krijgen (we zouden er zelf geen cent voor betalen), las ik een kul-column van cabaretier en schrijver Diederik Smit die schreef dat Ajax meer schatplichtig is aan Cocu en PSV dan aan Johan Cruijff, omdat Ajax 2017 eigenlijk weinig jeugdspelers in de basis heeft staan maar met gerichte aankopen een bepaald niveau heeft bereikt, à la PSV dat dit seizoen overigens op alle fronten teleurstelde, nooit aantrekkelijk voetbal heeft laten zien en amper eigen jeugd laat doorstromen.

Ik heb nog nooit zo’n grote onzin gelezen. Ajax-trainer Peter Bosz heeft de Cruijff-voetbalfilosofie juist (weer) geïmplementeerd waardoor Ajax eindelijk weer aantrekkelijk voetbal speelt. En het klopt dat Ajax met de aankoop van Sanchez en Ziyech en de huur van Traoré het niveau heeft opgeschroefd, maar Ajax is toch nog altijd een club die veel jeugdig talent brengt. Dit seizoen gebruikte Peter Bosz vrij veelvuldig de jeugdspelers Van de Beek, Nouri, Kluivert en De Jong, terwijl Veltman en Klaassen – door Ajax zelf opgeleid – altijd in de basis staan. Dat is een ongelofelijk groot aantal, zeker in vergelijking met andere clubs (en al zeker internationaal en in vergelijking met PSV!). Tel daarbij op dat de jeugd van Ajax onder 19 (weer) kampioen is geworden en dat Jong Ajax in de Jupiler League bijna kampioen is geworden en als tweede eindigde en je beseft dat Diederik Smit zijn column met zijn duim schreef (en over de schreef ging).

Die Diederik Smit is best een slimme gast, maar hij heeft duidelijk geen enkel verstand van voetbal en al zeker niet van Ajax. Maar in Dagblad de Limburger verschijnen wel vaker totale kul-verhalen. Gisteren was er in dit dagblad zelfs een journalistieke pipo die pleitte voor het ontslag van Roda JC-trainer Anastasiou, met nog maar twee wedstrijden te spelen (de Griekse coach vertrekt na afloop van dit seizoen). Totale waanzin om (nu nog) voor zo’n onzinnig ontslag te ijveren en om Limburgse reddende engelen naar voren te schuiven, zoals Huub Stevens en Eric van de Luer.

Een groot aantal Roda JC-spelers zou afgeknapt zijn op de voormalige spits. Hetgeen ook weer veel zegt over de Roda-selectie die haar trainer het hele seizoen in de steek heeft gelaten, terwijl de coach het slachtoffer is geweest van het wanbeleid van het bestuur en onder de moeilijkste omstandigheden moest werken. Als die spelers een lul hebben en hem nog omhoog krijgen, dan pakken ze de bestuurders keihard aan en zeggen ze het vertrouwen op in de clubleiding!

Dagblad de Limburger toonde zich hiermee weer haar chauvinistische, kleingeestige zelf. Wat is het toch een kut-krant!

http://www.rolanddanckaert.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s