Zijn graancirkels uit de mode?

Een jaar of tien à vijftien geleden waren de graancirkels in Nederland en de rest van de wereld volop in het nieuws. Volgens sommigen werden de vaak eenvoudige maar bijwijlen duchtig complexe vormen in de graanvelden tot stand gebracht door buitenaardse wezens, weer anderen schreven het ontstaan en bestaan van dit fenomeen toe aan natuurverschijnselen zoals bolbliksems en parende egels, maar de meeste wetenschappers en media hielden het toch op de fabricage door mensen(handen). Tegenwoordig zie ik daarenboven amper graancirkels en hoor en lees ik er niet veel meer over. Zijn ze uit de mode, zowel qua vervaardiging als qua nieuws-item?

Daar heeft het nochtans alle schijn van. Maar hoe komt het dan toch, dat er plotseling veel minder graancirkels lijken te zijn? Hebben de bovenaardse creaturen hun pogingen opgegeven om via de soms ingewikkelde patronen boodschappen voor ons achter te laten in de graanvelden? Paren de egels niet meer in het graan? Of hebben de graancirkel-makers van vlees en bloed hun interesse verloren in het produceren van de ‘tarwekringen’ (volgens mij bestond er nog geen synoniem voor het woord ‘graancirkel’, dus heb ik er zelf maar een verzonnen)?

Was de ‘roggeronde’ slechts een hype en geen blijvend unicum? Kunnen of willen de media en graancirkelmakers niet langer een graantje meepikken van de nieuwsverslaving en nieuwsdrukte?

De barbecue is ook slechts een zomergrill eigenlijk, welbeschouwd…

http://www.rolanddanckaert.nl

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s