Trump krijgt te veel aandacht

De relzieke media zijn behalve door misstanden, rampen, ongelukken, terrorisme en oorlogen geobsedeerd door relschoppers zoals Wilders en Trump. De media leven van slecht nieuws en van de gekke daden en uitspraken van dwaze machthebbers en dus spuiten ze de slagroomsoes vol en op met stront.

Dat is enerzijds goed (we moeten de oncomfortabele waarheid niet verbloemen), maar het is overdadig geworden. En dat verlamt de nieuwsconsumenten en is slecht voor het collectieve moreel.

Er moet een andere focus komen. Een focus op positieve gebeurtenissen, inhaalslagen, overwinningen, mooie acties, goede plannen en wijze, vreedzame mensen.

Alleen dan kunnen de hoop, het vertrouwen en de positieve energie groeien en goede daden, wijsheid en constructivisme zich versterken en verspreiden.

Na Wilders beheerst nu Trump de media en daardoor het maatschappelijke en politieke debat. Zonde van al die goede politici met al hun fijne plannen en goede inzet. Hun werk en woorden worden totaal overwoekerd door Trumpmania. Bijna iedereen spreekt schande van en over Trump en ergert zich aan hem, maar lijkt daar tegelijkertijd van te smullen, net zoals we afstemmen op een horror-film, omdat het huiveren ons zo’n lekker gevoel geeft. Kunnen we nog zonder (negatieve) spanning? Moeten we ons dagelijks gerecht te heet blijven maken/te veel blijven peperen om ervan te kunnen genieten?

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.