Werd onschuldige teambuilding Nouri fataal?

Ajax-speler Abdelhak Nouri (20) werd tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Hij moest op het Oostenrijkse veld gereanimeerd worden en wordt nog steeds in coma gehouden. Vreemd genoeg lijkt er met zijn hart niks mis te zijn. Pas als hij niet meer in slaap wordt gehouden, moet blijken hoe het ervoor staat met zijn hersenen. Werd een op het eerste oog onschuldig ongelukje tijdens onschuldige teambuilding de middenvelder fataal?

Natuurlijk, het was tijdens die oefenwedstrijd heel heet en de nieuwe Ajax–coach Marcel Keizer had zijn jongens ondanks de hitte en de prilheid van het nieuwe seizoen werkelijk verschrikkelijk afgebeuld, maar een gezonde jongeman – sportman – moet daar tegen kunnen. Je kunt bevangen raken door oververmoeidheid in combinatie met de hitte, maar dat kan normaal geschreven nooit leiden tot dermate serieuze hartproblemen dat er voor je leven gevochten moet worden.

Uit alle voorgaande medische keuringen bij en door Ajax was nooit aan het licht gekomen dat de Marokkaanse Nederlander iets mankeerde. Hoe kon hij afgelopen zaterdag dan toch getroffen worden door een levensbedreigende ‘ineenzakking’?

Waarschijnlijk vinden de meeste mensen het te ver gezocht en onwaarschijnlijk, maar ik sluit niet uit dat een groepsuitje met de Ajax-selectie Nouri fataal is geworden. In diverse berichten over het trainingskamp van Ajax heb ik gelezen dat Nouri tamelijk bang was tijdens het raften op een wild riviertje. Door veteraan Huntelaar werd hij onhandig en hardhandig van de ene naar de andere boot geworpen, waarbij de jongeling een op het eerste oog onschuldige hoofdwond opliep. Is er toen iets mis gegaan? Is eerst de schrik hem om het hart geslagen en is er door de klap op zijn hoofd binnenin iets geknapt of beschadigd?

Natuurlijk ben ik geen medicus en is dit pure speculatie. Misschien zelfs wat ongepast nu nog niemand weet wat er precies is gebeurd. Mogelijk wordt me verweten te willen scoren over de rug van een zieke jonge ster in wording. Maar ik opper nochtans iets dat mij niet helemaal onwaarschijnlijk lijkt, maar waar (bijna) niemand aan lijkt te denken.

Schuld heeft sowieso helemaal niemand aan deze tragedie.

Let wel: ik beweer niet dat mijn theorie klopt. Ik doe slechts een suggestie. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Soms kunnen op het oog onschuldige factoren een grotere impact hebben dan iedereen vermoedt.

Het enige dat telt, is dat we allemaal hopen dat Appie, zoals de behendige, kleine steekpasser wordt genoemd, weer helemaal de oude wordt en een mooi vervolg kan geven aan zijn carrière bij Ajax.

http://www.rolanddanckaert.nl

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s