Zieke bedrijven

Steeds meer werknemers hoor je klagen over een te hoge werkdruk en/of een slechte sfeer op het werk. Je hoort in toenemende mate dat steeds minder mensen steeds meer werk moeten doen en zich daardoor chronisch overbelast voelen. De arbeidsvreugde is dan ver te zoeken. De levensvreugde vervolgens idem dito.

Negen van de tien keer klagen arbeidskrachten over hun baas of meerderen (niet zelden de meest rotte appel in de mand), terwijl de directeuren zich beklagen over (de inzet van) het personeel. Maar ook collega’s onderling kunnen vaak niet met elkaar door één deur.

Sommige bedrijven zijn gewoonweg ziek. Doodziek. De sfeer is er om wat voor reden dan ook slecht, waardoor de motivatie van de werknemers afneemt en de irritaties toenemen. Alom onvrede. Spanningen. Roddels. Jaloezie. Onmin.

Zo’n ziekte van een bedrijf kan heel snel de kop opsteken. Ik denk nu aan een winkel in de stad waar de filiaalmanager – een heel aardige vent – is vertrokken en waar ze na zijn vertrek de kantjes er vanaf lijken te lopen. Deze manager zorgde ervoor dat de klantvriendelijkheid heel goed was en dat iedereen binnen het bedrijf zijn/haar uiterste best deed. Sinds hij weg is, is de zaak in een stroomversnelling in een vrije val terechtgekomen. Weg is de klantvriendelijkheid, weg is de motivatie, weg is de goede serviceverlening en weg is de (meest vitale) know-how. De beste en sterkste schakel is weg en wat er overblijft is een ketting van zwakke schakels die alsmaar zwakker worden en die elkaar loslaten.

Ik heb al vaker meegemaakt dat het vertrek of juist de komst van één persoon – vaak een leidinggevende of iemand die nauw samenwerkt met de leidinggevende die niet zo snel en makkelijk berispt en ontslagen wordt – alles binnen de organisatie kan doen verslechteren. Meestal gaat het dan om iemand met een rot-karakter, met een dubieuze inborst, een slinks figuur en gewoonweg een gemeen en slecht mens, vaak helemaal niet zo kundig ook. De ene na de andere werknemer vertrekt dan, vrijwillig of gedwongen. De werkdruk neemt toe, de sfeer op de arbeidsvloer verslechtert, steeds vaker melden personeelsleden zich ziek en het regent conflicten. Mensen gaan met pijn in hun buik naar hun werk en hebben er zelfs tijdens alle weekeinden last van.

Gelukkig zijn er ook nog bedrijven waar het goed gaat. Waar een goede sfeer heerst, waar de leiding goed leiding geeft, waar het personeel kundig en betrokken is en waar er sprake is van merkbare harmonie.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.