Hockeydames

Wat heb ik genoten van de EK-finale hockey tussen de Nederlandse en Belgische dames. Natuurlijk wonnen wij: Nederlanders zijn meer ervaren met stickies. En we hebben gewoon leukere chickies, al vond ik de Belgische doelvrouw – Aisling D’Hooge – de leukste van het hele stel. Als het erop aankomt, ga ik eerder voor donker of getint dan voor blank en eerder voor brunette dan voor blondine. Overigens lijdt deze keepster al sinds jonge leeftijd aan de spierziekte MS. Het is dus een klein wonder dat ze op topniveau hockeyt?

De stadionspeaker hoefde alles alleen maar in het Nederlands om te roepen: alles met een harde g, en daarna alles nog eens met een zachte g, met een Vlaamse intonatie. Want Belgen en Nederlanders mogen dan allebei Nederlands spreken, ze verstaan elkaar nooit. Belgen worden op de Nederlandse televisie altijd ondertiteld en Nederlanders in Vlaanderen idem dito. En in Wallonië worden wij, maar ook de Vlamingen, nagesynchroniseerd. In Vlaanderen zijn de friet en het bier beter dan in Wallonië, in Wallonië zijn de meisjes lekkerder. Van Frans spreken, krijg je gewoon een lekker smoeltje. Ik was niet voor niets steevast verliefd op mijn leraressen Frans op school.

Na afloop van de wedstrijd – waarin de Belgen net zo aanvallend speelden als het leger van Andorra. Precies, dat land heeft geen leger – was de vreugde bij beide teams groot. De Nederlanders waren blij dat ze eindelijk weer eens een stand op het scorebord hadden gezet die ze aan hun stand verplicht waren en de gastvrouwen hadden gewoon nooit verwacht dat ze zo ver zouden komen. Bescheidenheid brengt je dan ook meestal niet ver.

Ik had het wel grappig gevonden als een van de Nederlandse speelsters na afloop niet had meegedaan aan de feestvreugde. “Ik haat winnen. Ik verlies liever. Dit is allemaal zo cliché, dat hossen, dat springen, die uitzinnige interviewers van de NOS, dat imbeciele publiek… Bovendien ben ik net ongesteld geworden en heb ik gewoon zin om lekker in mijn bed te kruipen met een Suske & Wiske.”

In het stadion trouwens opvallend veel rode en groene herenbroeken!

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.