Gaan vluchtelingen nu massaal de held uithangen voor een verblijfsvergunning?

Het is als een Hollywood-scenario: met gevaar voor eigen leven redde de 22-jarige Mamoudou Gassama in Parijs een 4-jarig jongetje dat door zijn vader alleen thuis was gelaten en op vier hoog aan een balkonrand hing en naar beneden – ter aarde – dreigde te storten. Gassama aarzelde geen moment en klom als een ware held omhoog om het peutertje in veiligheid te brengen.

De held is een man uit Mali die sinds een half jaar illegaal in Parijs verbleef. In Mali – een van de armste landen ter wereld en een voormalige kolonie van Frankrijk – is het al heel lang hommeles, met een burgeroorlog als schrikbarend klapstuk. De Franse regering greep er in 2013 militair in, nadat moslim-rebellen voor trammelant zorgden en het leger de president afzette vanwege te weinig steun in de strijd tegen de terroristen.

Altijd maar weer die verdomde extremistische en terroristische moslims met hun domme intolerantie, vrouwonvriendelijkheid, machtswellust, ouderwetse overtuigingen en gewelddadigheid… Geen wonder dat Gassama vluchtte uit het in de veertiende eeuw belangrijke en rijke Afrikaanse land, toentertijd een voornaam handels- en kenniscentrum van de Afrikaanse wereld met een grote aantrekkingskracht op vooraanstaande Arabieren.

Mamoudou Gassama – naar eigen zeggen een ware kindervriend – is de held van Frankrijk geworden. Zelfs voor de meest extreem-rechtse politicus van Frankrijk is hij een voorbeeld. Niet alleen een voorbeeld voor allochtonen, maar voor iedere Fransman. President Macron van Frankrijk heeft de Afrikaan op zijn presidentieel paleis ontvangen en hem tal van cadeaus gegeven waaronder een verblijfsvergunning, een baan bij de brandweer en een medaille en diploma voor zijn zelfopoffering.

Ontroerend!

Voor menige illegaal is dit misschien het sein om ook de held uit te gaan hangen, in de hoop om dan geaccepteerd te worden en in het beloofde land te mogen blijven! U moet er niet van opkijken als we in het vervolg worden geconfronteerd met allemaal heel erg behulpzame, heldhaftige Eritreeërs, Afghanen, Koerden, Malinezen, Syriërs en Soedanezen. Marokkanen zijn er waarschijnlijk te lui voor en Turken boeren al goed vanwege hun zwart-werken en illegale wapen- en drugshandel. Grapje, joh. Satire!

Maar het zou wel komisch zijn als nu alle mensen zonder verblijfsvergunning oudjes helpen bij het oversteken, meisjes redden uit de handen van loverboys, handtas-dieven achterna rennen en aan de politie overhandigen en katten uit de boom halen. Ze hebben het voordeel dat ze doorgaans harder kunnen rennen, leniger zijn en sterker zijn. De ideale helden/reddende engelen dus! Minder criminaliteit en meer veiligheid dankzij de illegale allochtonen! Als ik de politie was, zou ik mannen en vrouwen gaan werven in die categorie!

In elk geval: als er een asielzoekerscentrum bij u in de buurt is, dan boft u. U was nog nooit zo veilig! Grote kans dat een zwarte hand u de stoep op trekt als u onder een taxi dreigt te komen en grote kans dat iemand uit het Midden-Oosten u een paraplu aanbiedt als het zomaar weer vanuit het niets plotseling begint te hagelen (het weer heeft rare kuren!).

Tja, waarom zou een illegaal geen (potentiële) held kunnen zijn? Waarom zou ook een moslim niet een onbaatzuchtige reddingsactie op touw (kunnen) zetten? Het zijn mensen, net als u en ik, net als jij en zij. Misschien moeten we eens wat vaker iets heel bijzonders doen voor illegalen en asielzoekers. Een mens knapt namelijk ontzettend op van onbaatzuchtige hulp krijgen en/of verlenen…

http://www.bloggers.nl/rolanddanckaert

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.