Wordt Patricia Paay rijk van plasseks-schandaal?

Een schadevergoeding van in totaal 450.000 euro eist tv-persoonlijkheid Patricia Paay van de man die een door haar aan haar ex doorgestuurd plasseks-filmpje op Twitter zette én van GeenStijl dat het filmpje op z’n website publiceerde waarna het heel vaak werd gedeeld en overal en door iedereen werd besproken. Dat gebeurde allemaal in februari 2017. Paay een beetje kennende (van de media en enkele telefonische interviewtjes), probeert ze er financieel een slaatje uit te slaan. Geld is voor deze op en top materialistische vrouw ontzettend belangrijk, zodat ze haar (luxe) leventje kan blijven leiden. She wants to laugh all the way to the bank. 

Natuurlijk heeft Paay emotioneel, mentaal en financieel geleden onder het schandaal. Maar ze zou Paay niet zijn als ze een en ander niet (erg) zou overdrijven teneinde er financieel veel beter van te worden. Bijna een half miljoen euro, dat is geen kattenpis! Ze waagt het erop. Ze gaat ervoor! Nee heb je, ja kun je krijgen. Zo is nou eenmaal haar mentaliteit.

Dat is dan weer het voordeel van de bekendheid. Als u of ik door kwaadsprekerij (door bijvoorbeeld een collega) of door een stupiditeit onze baan kwijtraken, dan kunnen we onmogelijk aanspraak maken op een half miljoen euro aan schadevergoeding. Ook al omdat we niet publiekelijk voor schut zijn gezet, zelfs als bijna alle mensen die we persoonlijk kennen zich van je afkeren en/of je aan je lot overlaten (zoals meestal gebeurt). Misschien komen u en ik in zo’n situatie wel moeilijker weer aan een (goed betaalde) baan dan iemand als Patricia Paay die ik toch nog best vaak op televisie heb gezien na de gewraakte publicaties en die anders dan een ‘gewoon’ iemand tevens heel veel harten onder de riem kreeg gestoken.

Ik ben geen rechter. Anders zou Volkert van der Graaf, die nota bene de toekomstige premier vermoordde, nooit meer vrij zijn gekomen en nu niet kunnen emigreren. Nog geen zestien jaar heeft hij vastgezeten voor een politieke moord. In landen als Afghanistan kunnen vrouwen zolang worden opgesloten, omdat ze zijn weggelopen bij hun mishandelende man. Ze kunnen zelfs straffeloos door hem worden vermoord.

Maar als ik rechter was, dan zou ik Paay nooit zo’n hoge schadevergoeding geven. Ik vind een som van 10.000 euro voldoende. Daar moet ze het maar mee doen. Maar daarbij zou ik wél een gevangenisstraf van een half jaar onvoorwaardelijk geven voor de man die het filmpje zonder haar toestemming op Twitter gooide en voor de verantwoordelijke van het altijd stijlloze, etterige GeenStijl.

http://www.bloggers.nl/rolanddanckaert

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.