De juiste focus

Oké, misschien ben je een freak met overdreven fixaties en een overmatige focus, maar concentreer je dan vooral op het positieve in je leven! Draai je focus om van de schaduw naar het zonlicht! Wees dan maar geobsedeerd door de amusementswaarde van het leven!

Geloof in het geloof in eigen kunnen, geloof in je mogelijkheden, geloof in de kracht van je innerlijke kracht! Geloof dat het kan! Blijf daarin geloven, tot het bittere einde! Zet door. Hou vol! Geloof dat het leven je blij kan verrassen en dat de ommekeer mogelijk is! Verheug je alvast op nog betere tijden!

Laat je niet (langer) uit het veld slaan door teleurstellingen en ander onvermijdelijk onheil. Vergal je leven niet door te struikelen over al die kruimels. Verspil je tijd niet aan doemdenken en aan vrees. Ga ervoor! Een goede dagbesteding, een positieve levensinstelling en een gezond en verheffend leefpatroon kunnen een ander mens van je maken!

Je hebt ook de laatste tijd in en ondanks zwaar weer andermaal heel veel kleine stapjes vooruit gezet, sprongen voorwaarts gemaakt. Koester de vorderingen! Put daar moed en kracht uit. Beloon jezelf met blijdschap en dankbaarheid over de terreinwinst die je met vallen en opstaan toch weer hebt weten te boeken. Zie je wel dat je er WEL toe in staat bent?!

Vier het leven. Er is zoveel om van te genieten. Neem het leven zoals het komt. Geniet van wat er is. Je moet voorkomen dat je weer verzandt in ontevredenheid. Verlang niets meer dan te kunnen genieten van wat je hebt, van wat er allemaal aan schoonheid, humor, liefde en vermaak is! Laat de kruimels van het beschimmelde brood liggen, snoep van de kruimeltjes van het gebak! Je vrat je vol aan de kruimels van het beschimmelde brood… geen wonder dat je misselijk werd!

Met de juiste focus concentreer je je, richt je je op alle fijne, voortvarende gebeurtenissen, op alles wat lief, mooi, fijn, lekker, leuk en grappig is. Alles dat hoop geeft. Ik mag hopen dat je blijft hopen!

Omring je met lieve mensen, hou van ze en laat hen om jou geven!

Succes met leven!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.