WK Voetbal 2018

Het WK Voetbal in Rusland is in volle gang. Er zijn tot dusver maar weinig landenploegen die mij jubeltenen kunnen bezorgen of die me zoals Christina Aguilera’s hit ‘Hurt’ kippenvel bezorgen op mijn hoofdhuid. Johan Cruyff zei altijd dat voetbal vooral amusement moet zijn waarmee de toeschouwers worden vermaakt, maar de voetbalfans zijn eerder lijkschouwers dan toeschouwers. Wat een saaie wedstrijden! Het leukste om naar te kijken zijn de volksliederen, want alleen dan tonen sommige spelers hun passie.

De meeste teams spelen met de handrem op of houden er een handbalverdediging op na. Het nadeel van zoveel deelnemende landen is, dat al die slechte, zwakkere teams met z’n allen rond de 16-meter gaan kamperen en dat je dus naar een eenzijdige bestorming zit te kijken. Nou ja, bestorming… Zelfs toplanden als Spanje, Portugal en Frankrijk komen er heel moeilijk doorheen. Ik zweer het je: als ze tegen de Oranje-dames van het nationale handbalteam moesten spelen, dan verloren Iniesta, Ronaldo en Pogba. Trouwens, het leukste aan Pogba is zijn mimiek. Die heeft meer gezichtsuitdrukkingen dan een circusclown.

Er zijn ook maar heel weinig individuele spelers van wie mijn voetbalhart sneller gaat kloppen. Van de meeste spelers krijg ik Bradycardie oftewel een zeer trage hartslag. Er zijn tegenwoordig bijna geen getructe publieksvoetballers meer die er een wervelende show van maken. De meeste spelers beperken zich tot korte passes en zwakke voorzetten. Er is bijna geen speler die twee of drie man wil en kan passeren en die eens iets doet wat op straatvoetbal lijkt. Straatvoetbal is het leukste voetbal. Straatgevechten zijn de mooiste gevechten. Wat er in een (kick)boksring gebeurt, is daarbij vergeleken als een stier die wordt gemolken. Niks aan! D’r komt niks uit!

De Spanjaard Isco is de enige ijscoman op het veld, de enige speler die voetbalt zoals Cruyff het bedoeld heeft. Asensio, eveneens een Real Madrid-speler, kan ook wedijveren met seks, maar hij heeft helaas geen basisplaats in het team van Spanje. Cristiano Ronaldo van Portugal is de grootste atleet onder de voetballers, de beste sportman. Wat een ambitie, geestdrift en animo heeft die man! Ronaldo heeft bovendien sex-appeal. Zelfs de meest heteroseksuele man raakt opgewonden van hem. De Portugees heeft toch veel meer uitstraling dan Messi? De Argentijn is volgens mij een meer complete voetballer en dus nog iets beter dan Ronaldo, maar Messi heeft het charisma van een bureaula.

Marokko voetbalt aardig, maar is als een tasjesdief met handboeien om. Tandeloos. De Mocro’s doen het aardig tot aan het strafschopgebied, maar ze zijn vervolgens ongevaarlijk. De gemiddelde straat-Marokkaan sticht meer gevaar! Tja, waarom ik net de link legde tussen Marokkanen en tasjesdieven… Dat zal wel ‘Opsporing Verzocht’-deformatie zijn?

Ik vind Marokkanen vaak niet zo sympathiek, het spijt me zeer. Vooral de jongens en mannen niet. Ze voelen zich snel aangevallen (ook als ze zelf in de aanval zijn) en geven altijd heel kinderachtig anderen de schuld. Marokkanen zijn doorgaans erg onvolwassen: ze kruipen graag en snel in de slachtofferrol en geven alles en iedereen de schuld, maar zoeken de fout nooit bij zichzelf en evenmin in de eigen kring en cultuur. Het zijn een beetje moskee-voetballertjes: ze gaan snel op hun knieën. En toch had ik het mooi gevonden als ze de finale hadden gehaald. Het zijn speelse mannetjes en daar hou ik wel van.

Iran heeft beslist de mooiste voetballers, qua uiterlijk. Ik ben niet fulltime homo, maar dat zou je van die Iraanse spelers wel worden! Wat een goeie koppen! Prachtige mannen met schitterend, ravenzwart haar! Ze zijn bijna net zo lekker als de Nederlandse handbaldames! Prachtig ook zijn de koppen van de spelers van landen als Tunesië, Peru en vooral Panama. Dat zijn nog eens karakter-koppen. Heel wat anders dan die beautysalon-kerels van de andere landen. Man, de meeste spelers lijken regelrecht uit een hondentrimsalon te zijn gestapt, na een dagbehandeling.

Genieten doen we natuurlijk ook van de camera-shots van de meisjes en vrouwen op de tribune. Sommige mokkels zijn zo lekker, die zouden op de eretribune moeten zitten.  Daar krijgt zelfs Gerard Joling een erectie van, ook nog na twee flessen wodka en een haar-amputatie. Je kunt beter naar dat soort tribuneklanten kijken dan naar het spel. Nou ja, spel. De meeste teams voetballen als gokkers die aan de Russische Roulette een halfje casino-brood kunnen winnen  Het is net zo saai als kijken naar het haar dat groeit op het hoofd van Frits Wester. In een westerstorm draagt Wester een zuidwester, het is maar dat u het weet.

Tot dusver was de winst van Mexico op Duitsland natuurlijk het meest spectaculair. Dat verzacht de 1974-wond weer een beetje, al geneest die wond nooit. Het was voor het eerst dat deze Ajacied heeft gejuicht toen een PSV-er scoorde!

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.