Op een bankje

Stamvastig staat de boom op haar vertrouwde plek. De uiteinden van haar bebladerde armen zwiepen in de wind en de blaadjes beven. De oude, witte ruin in de wei tilt z’n hoeven nog maar zelden op. Heel af en toe sjokt hij naar een hompje hooi waar hij uitgeblust maar een beetje van eet. In de verte beweegt een hardloper op leeftijd in knalgeel door het roerloze landschap, het ritme van zijn schoenen op het asfalt en van zijn ademhaling niet hoorbaar waardoor alles zich lijkt af te spelen in een geluidloze wereld waar doofheid geen handicap is.

De luchtschapen grazen onbewogen van de korenblauwe hemelweide.

De vrouw op het bankje overdenkt haar jaar, van het einde van haar zomervakantie 2017 tot aan het begin van haar zomervakantie van dit jaar. In gedachten somt ze de tegenslagen en overwinningen op, waarbij ze speciaal oog heeft voor haar zegeningen. De aarde is een levenskunst-academie. De lessen zijn soms saai, vaak moeilijk, niet altijd even leerzaam, doch doorgaans best interessant. Ze is een ijverige en creatieve leerlinge.

Op de dag voor vertrek geniet de vrouw op het bankje bewuster van haar woonomgeving. Het is er fijn. Ze is er meer aan gehecht dan ze dacht. De vrouw heeft alleen een enorme behoefte aan afwisseling. Het verblijf in eigen omgeving duurt haar te lang en dan gaan de vertrouwde locaties haar tegenstaan. Regelmatig heeft ze behoefte aan een paar weken buitenland. Maar juist voor vertrek houdt ze meer van haar eigen buurtje. Reizen vindt ze zalig, maar tegelijkertijd een beetje eng. Het avontuur lonkt en schrikt af.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.