Zoekterm: oma heeft een wijde kut

Bij de Statistieken van mijn weblog – persoonlijke internet-krant – kan ik iedere dag zien via welke zoektermen mijn lezers bij een van mijn blogs zijn aanbeland. Vandaag zie ik twee (getraceerde) zoektermen, namelijk heb ik hoge of lage pijngrens, test en Oma heeft een wijde kut.

Ik blog over van alles en nog wat – ook over politiek, economie, pleinvrees, sport en angststoornissen – maar dat kan toch niet voorkomen dat vooral mijn schrijfsels aangaande hooggevoeligheid, narcisme en seks gretig aftrek vinden. De wat meer diepzinnige, idealistische en persoonlijke bijdragen – evenzeer groot in aantal – worden veelal overgeslagen en niet gezocht. Mijn komische cabareteske stukken slaan niet aan, merk ik, terwijl ik aan het bedenken en vervaardigen van die tik-tics het meeste plezier beleef.

Met name mijn zeer openhartige, exhibitionistische, taboeloze en soms hilarische stukken over seks worden van het internet geplukt. Wie gaat op Google nou op zoek naar Oma heeft een wijde kut? Een geile geriater? Een gekke gynaecoloog? Ik heb nog nooit een arts ontmoet van wie ik niet vermoedde dat hij of zij gestoord is. Een kleinzoon die zijn oma naakt heeft gezien?

Hoe dan ook: deze Google-aar kwam wel ‘mooi’ bij mijn weblog uit! Moet ik daar trots op zijn? Zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat lezers en media – als ze mijn computervruchten interessant of bizar genoeg vonden – me bestempelen als een oversekste seksmaniak, ook al is dat dubbelop (maar dubbelop accentueert mijn in andermans ogen Freudiaanse probleem of mijn viespeukerige karakter), en de meeste mensen zijn nou eenmaal niet zo van de nuance en van het totaaloverzicht, van de juiste conclusies en interpretaties. In dat opzicht is het een voordeel dat slechts weinigen mijn weblog kennen en/of serieus nemen. Ieder nadeel heeft z’n voordeel, en vice versa. Ik hou me evenwel niet in vanwege het gevaar dat ik loop te worden gestigmatiseerd. Ik doe geen concessies. Geestelijke en geile onafhankelijkheid is me heilig.

Hoewel ik me niet schaam voor mijn geschreven seksuele uitspattingen – een compensatie voor mijn mede door medische oorzaken uitgeholde seksleven – vind ik het toch jammer dat mijn politieke en ideologische analyses en komische en cabarateske verzinsels op de bodem van het vla-karton blijven liggen en met de bijna lege verpakking worden weggegooid. Bovendien zou het me storen als ik alleen als autobiografische blogger, seks-blogger en/of doemscenario-auteur zou worden afgeschilderd, want dat zou mijn blog-oeuvre geweld aandoen. Daarbij zou ik het niet leuk vinden als media en andere mensen bepaalde aspecten van mijn blogs uit de ballenbak zouden halen en tentoon zouden stellen aan het volwassen publiek. Wat de lezers en media met je openhartigheden en werk doen, heb je zelf totaal niet in de hand. Wie zich allemaal onder je lezerspubliek bevinden, weet je niet, je kiest ze niet zelf uit. Soms trek je ook fout volk.

Ik kan bij Mijn Statistieken tevens zien welke artikelen die ik heb geschreven vandaag zijn aangeklikt. Welnu, via de eerste zoekterm die ik heb vermeld, kwam iemand uit bij mijn blog over hooggevoelige mensen die een lagere pijngrens hebben dan tweebenigen die niet zo sensitief en prikkelbaar zijn. En Oma heeft een wijde kut bracht de desbetreffende lezer bij een blog over een mevrouw die een compliment krijgt over de schoonheid van haar vagina. Niets is met te dol. Ik kan carnavalesk, cabaratesk, cynisch en al zeg ik het zelf clever zijn. Ik blog over de totale mens en dus ook over mijn totale zelf.  Ik ben nou eenmaal erg van het holisme waarbij alles in ogenschouw wordt genomen en het totaalplaatje wordt vergaard en beschouwd.

Vaak doe ik net alsof ik een celebrity ben, een beroemde blogger of een blogger die beroemd zou moeten zijn. Om eerlijk te zijn, verbeeld ik me altijd dat ik een heel belangrijke blogger ben die bekendheid verdient, maar zelden lees ik iets van mezelf terug wat ik uiteindelijk – achteraf – de moeite waard vind. Als ik met een blog bezig ben en een blog net heb afgerond, meen ik vaak een geweldige prestatie te hebben geleverd, maar lees ik een blog drie weken of drie jaar later terug, dan valt het me vrijwel altijd heel erg tegen. Als je heel erg geil bent, dan lijkt die niet lelijke meid of vrouw of jongen of man heel erg sexy en mooi, maar na het orgasme sta je met beide benen op de grond en vraag je jezelf af hoe je in hemelsnaam zo opgewonden kon raken van die haakneus of schaamlippen die elkaar te zeer overlappen.

Om mezelf dergelijke literaire (schrijft de pretentieuze snob) vernederende en ontmoedigende teleurstellingen te besparen, lees ik zelden iets van mezelf terug. Het is net zoiets als niet naar jezelf in de spiegel kunnen kijken zonder vooral of alleen maar – uitvergroot – de lelijke kenmerken te zien.

Toch tracht ik mezelf ook als blogger te motiveren en op scherp te zetten, en mijn blogs steeds weer te kruiden. Er zijn tijden dat ik me teveel op de inhoud focus en te weinig op de stijl. Mijn kracht is normaal geschreven dat ik de dingen soms net iets anders verwoord dan andere mensen, maar er gaan maanden voorbij dat ook ik alleen maar makkelijke en voorspelbare woorden gebruik en zinnen formuleer.

Ik hoop dat de Oma heeft een wijde kut-zoeker mijn weblog niet kut vindt en dat degene die naar de lage en hoge pijngrens op zoek was, antwoorden heeft gekregen, al kan ik geen test aanbieden…

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.