Surpriseshow voor Henny Huisman slechte verrassing

Ooit verraste presentator Henny Huisman Nederlanders door hun wensen te vervullen in de Surpriseshow, een tv-programma (RTL4) dat vooral in de jaren negentig van de twintigste eeuw goed scoorde. Onlangs zette tv-persoonlijkheid en radiopresentator Wilfred Genee een Surpriseshow voor Huisman op touw door hem te vragen voor een item in zijn radioshow (mogelijk gevolgd door tv-optredens).

Zaandammer Huisman is een van die vroegere tv-sterren die door Hillywood bruut aan de kant zijn geschoven tijdens de diverse verjongingskuren. Zijn grootste successen als presentator liggen alweer twaalf jaar of nog langer achter hem. Dolgraag zou de Noord-Hollander weer een rol van betekenis spelen bij de omroepen. Hij was dan ook als een clown bij z’n circusdebuut zo blij dat Genee hem polste voor een klus in diens bejubelde radioprogramma.

HET PARADEPAARDJE VAN THE SURPRISE STABLES AAN DE SLAG VOOR NACHTMERRIES 

Het is de bedoeling dat Huisman (onaangekondigd) op bezoek gaat bij mensen die in Genee’s tv-programmma Veroncia Inside zijn beledigd. Met name ex-voetballer en voormalig voetbaljournalist en notoire karaktermoordenaar Johan Derksen past in dat programma keer op keer te straffe mandekking toe waarbij hij grove charges uitvoert op de achilleshielen van jan en alleman. Het is zijn troefkaart waarvoor hij zelden rood krijgt. Het is tekenend voor deze tijd dat heel veel mensen dit spannend, leuk en zelfs goed en rechtvaardig vinden, al krijgt het programma tegelijkertijd de nodige kritiek te verduren.

Huisman’s taak zou het zijn om de beledigde bekendheden te confronteren met de uitspraken van Derksen (en Gijp) en hen de kans op een weerwoord of in elk geval op een reactie te bieden. Met goede raad en relativeringsvermogen zou Huisman – die in zijn toptijd zelf zeer gevoelig was voor kritiek en beledigingen – dan wat pleisters op de wonden moeten plakken.

Echter, in de gisteren uitgezonden editie van het BNN/VARA-programma De Wereld Draait Door waarin Genee en Huisman te gast waren, bleek Huisman – die vandaag op pad moest voor het draaien van het eerste item voor het radioprogramma van Genee – slecht op de hoogte te zijn van de voetballerij en van de namen van mensen die tegenwoordig in de actualiteit zijn. Niet alleen dat, hij had eigenlijk geen flauw benul hoe hij het zou gaan aanpakken. Daarop sprak Genee – altijd goed voor een dolk in de rug en gesteund door DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk – voor de draaiende camera hardop zijn twijfels uit over de kans van slagen van dit item. Huisman probeerde er luchtig op te reageren, maar stond in zijn hemd. Zijn verrassing lijkt nu een valkuil en wellicht zijn Waterloo te worden.

GENEE GEBRUIKT BLEEKWATER VOOR EEN STER

En zo kan het zomaar gebeuren dat een grote mijnheer van vroeger in de tv-wereld door een huidige populaire gast (Genee wordt al dan niet terecht alom geprezen en gelauwerd) van de Hilversumse ‘berg’ wordt geduwd.

Huisman – met opzichtig geverfd haar – zou eigenlijk helemaal niet zijn rentree moeten willen maken op televisie. Niet meer in deze tijd. Hij wordt toch niet meer gevraagd voor dingen op zijn niveau. Hij is als de oude directeur die nu het schoonmaak-hok mag poetsen en dat nog doet ook, omdat hij er nog zo graag bij wil horen, bij het bedrijf en ’t wereldje.

Ik durf te wedden dat Huisman morgenavond – vrijdag 1 februari 2019 – helemaal wordt afgeslacht in het tv-programma Veronica Inside, door zowel Johan Derksen als René van der Gijp. Zeker na zijn weinig overtuigende optreden in DWDD waarin Genee brutaal-lollig de lolly uit zijn mond trok. Veronica Inside is een sektarische clan van drie heren – met drie voor spek en bonen-sidekicks – die er genoegen in scheppen om leuk te zijn over de rug van anderen.

Dus: Huisman die namens VI op pad gaat naar beledigde slachtoffers van vooral Derksen zal waarschijnlijk zelf met de grond gelijk worden gemaakt door de karaktermoordenaar. Einde carrière Huisman. Na al die jaren aan het firmament is dat dan je ‘afscheidsfeestje’. Via de achteringang wordt hij op die manier door het voorportaal naar buiten geduwd als een studentje dat de vernedering van een ontgroening heeft moeten ondergaan.

Het is allemaal zo smakeloos, zo stijlloos en zo triest…

Genee schijnt in een interview gezegd te hebben dat hij de zachte kanten van zijn karakter niet kan laten zien in het tv-programma VI, maar dat is je reinste onzin. Hij is juist altijd degene die vanachter de ruggen van Derksen en Van der Gijp zit te stoken en de karaktermoordenaar uit de tent lokt. Genee, een mislukte cabaretier en zanger van het levenslied, is juist degene die een serieus gesprek over voetbal onmogelijk maakt en alleen maar flauw en lollig zit te doen en uit is op kwetsende uitspraken en sensatie. Alles voor de kijkcijfers. Genee is een succes-junk en heeft een ego van Friesland tot de Filipijnen.

Als hij al een zachte kant heeft (kent hij zichzelf eigenlijk wel?), dan weet hij die in het programma uitmuntend te camoufleren. Hij KAN die zachte kant best tonen als hij de moed en persoonlijkheid had, maar hij wil het niet en/of hij durft het niet.

Persoonlijk heb ik met het tv-programma een haat-liefde verhouding. Ik hou van voetbal en ontspannen tv-avondjes, en dat biedt VI. Sommige humor aan tafel kan ik best waarderen. Maar Genee, Gijp en Derksen vind ik deels wanstaltige figuren. Wanstaltige lieden die evenwel ook wel eens rake en leuke dingen zeggen.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.