Contactgestoorde man onderhoudt contact met leuke vrouwen

Leuke vrouwen. Aantrekkelijke, lieve, lekker ruikende, leuk geklede, vrouwelijke, goedlachse en zachtaardige vrouwen. Hij leeft ervan. En ervoor. Al zijn hele leven is hij gecharmeerd van vrouwen. Hij vindt ze kunstig. Maar ook fijn, lekker, aangenaam, plezierig, interessant, spannend en vertederend. En het heeft lang niet alleen maar of alles met seks te maken. Eigenlijk heeft het meer te maken met verrukking, verliefdheid en vertrouwdheid.

Misschien is de allereerste ervaring sinds je verwekking bepalend. Je voelt als verwekkeling al in de buik van je moeder of ze van je houdt of niet, of ze goed voor je wilt zorgen of niet. En meteen na de geboorte, als je haar voor het eerst van buiten meemaakt en haar armen een buiten-lichamelijke baarmoeder vormen, voel je nogmaals of ze oprecht is of niet. Dat voel, ervaar en beleef je onbewust, maar die ervaring laat een afdruk achter op je existentie. Het maakt een onuitwisbare indruk op je.

Dus de adoratie voor en constante hang naar vrouwen is meer emotioneel-existentieel dan seksueel, alhoewel het natuurlijk tevens te maken heeft met lust. Maar de verslaving aan de nabijheid van en de persoonlijke intimiteit met borstendragers begon ooit als volkomen non-seksueel. Bij de moeder dus. Je voelt als pasgeborene en de eerste maanden en jaren daarna of ze echt van je houdt of niet. En of ze jou heeft gewild en nog steeds nooit kwijt zou willen, of juist wel. Dat weet je. Niet alleen door wat ze zegt of niet zegt, maar je voelt wat ze non-verbaal van je vindt, hoe ze erin staat. Instrumentaal gevoel.

Ook zijn passie voor de tweede vrouw, voor de onderwijzeres in groep 3 (de eerste klas was dat vroeger) was volstrekt non-seksueel, al hunkerde hij naar lichamelijk contact, naar haar handen op zijn hoofd, naar de geur van haar haren, kleren, parfum en huid. Hij wist niet eens wat seks was en had nog nooit een stijve gehad. Zijn verlangen naar een veel meer persoonlijke, intieme relatie met de onderwijzeres hield het midden tussen haar zoon willen zijn en haar man willen zijn. Hij wilde met haar trouwen en ja, hij was jaloers toen hij hoorde dat ze getrouwd was. Hij haatte haar man net zo erg als dat hij van haar hield.

Jaloezie is een krachtig gevoel. Of is het ook een emotie en niet alleen maar een gevoel? Jaloezie houdt verband met zoveel andere gevoelens en emoties, vooral met angst, controle en begeerte. Jaloezie refereert aan je diepste verlangens en angsten. Jaloezie komt voort uit het eigenbelang. Zolang jaloezie niet ziekelijk is en je de jaloezie kunt bedwingen,  kan het een nuttig en krachtig signaal zijn, en zelfs een grote inspiratiebron die je in staat stelt nog harder te vechten voor wat en wie je wilt.

Het is de kunst de jaloezie te vertalen in en naar de liefde. Jaloezie, mits het niet duidt op narcistische bezitsdrang en dwingelandij-dominantie, kan een afgeleide zijn van liefde en zelfs in de liefde moet je soms knokken voor je eigenbelang, om te krijgen of te behouden wat je wilt, en iemand of iets niet van je af te laten snoepen. Er zijn altijd kapers op de kust en degene van wie je houdt, kan zelf niet zo loyaal en honkvast blijken te zijn. Maar in het laatste geval kun je haar maar beter vrij laten en mogelijk maar beter laten gaan. Een vrije vogel in een kooi wordt weliswaar afhankelijk van jou en ontwikkelt misschien het Stockholm-syndroom (verliefd worden op je dader), maar dat heeft met ware liefde niets meer te maken. En je wilt toch pure, zuivere liefde, on-opgezadelde en teugelloze liefde?

Hij is nog steeds een vrouwenjunk, al loopt hij tegen de zestig en al is hij liefdevol verbonden aan zijn tweelingziel. Er zijn ook zat homo’s die weglopen met vrouwen, die idolaat zijn van vrouwelijke hartsvriendinnen, van boezemvriendinnen met borsten. Vrouwen met hun vrouwelijke haren, gebaren, hun vrouwelijke kleding en vormen, hun vrouwelijke tred en stem… Ze zijn gewoonweg niet te versmaden.

Contact met leuke vrouwen, met alle leuke vrouwen die hij persoonlijk kent, vindt hij – onze naamloze man van wie we niet weten wat hij doet, waar hij woont en hoe hij eruit ziet – het einde. Nog steeds. Hij genoot ervan om vroeger toen zijn kinderen klein waren bij het schoolplein te kletsen met de moeders. Met mannen kan en wil hij slechts praten over voetbal en vrouwen, maar in hun humor en praatjes over techniek, gadgets en carrière is hij totaal niet geïnteresseerd. Liever praat hij met vrouwen over gevoelens, emoties, relaties, seks, liefde, de kinderen, mode en het gezin en het familieleven.

Hij had geluk. Het clubje moeders waar hij als enige man bij hoorde, bestond uit louter mooie en aimabele mama’s die hem merkbaar graag mochten en heimelijk wel zagen zitten. Hij mag er best wezen, onze naamloze man wiens adres, precieze leeftijd, beroep en nationaliteit we nooit zullen kennen. Hij oogt niet alleen best knap, maar hij is daarnaast vriendelijk, humoristisch, een goede luisteraar, gevoelig en intelligent. Weinig mama’s hadden zo’n leukerd thuis. Hun mannen waren of deden misschien mannelijker, technischer, zelfverzekerder en succesvoller en gewoonweg minder vrouwelijk en minder jongensachtig, maar konden ze overall tippen aan de kwaliteiten van ons personage?

Genietbaar vond hij het, bij dat schoolhek staan en babbelen met de jong-belegen babes. Hij heeft met leuke vrouwen altijd een goed contact gehad. Hij kan goed opschieten met vriendelijke vrouwen. Met bitches daarentegen kan hij nog slechter overweg dan met de onaardigste mannen. Als vrouwen onhebbelijk zijn, dan zijn ze ook echt gemeen, catastrofaal en achterbaks, Hitlertjes in het klein, Eva Brauns in het groot. Niet voor niets bestaan de betitelingen heks en bitch voor kutwijven. Mannen die volgens derden niet deugen, worden versleten voor droplul, mafkees, klootzak of lul, maar niet voor voodoo-priester of zo. Niet zoiets als heks. Overigens zijn het meestal mannen die scheldwoorden gebruiken jegens mannen. Vrouwen schelden minder vaak op mannen (wel op andere vrouwen), maar benoemen dan zijn wandaden en tekortkomingen.

Hij leidt een lijdensvol leven. Door tal van oorzaken. Hij heeft geleerd er zo goed mogelijk mee om te gaan en het beste uit de mogelijkheden te halen, maar zijn rugzak puilt uit en heeft minstens 25 kilo overgewicht, net als hijzelf. Het zwaargewicht draagt een zware last en daardoor is zijn bestaan een zware dobber. Het is een stevig robbertje vechten met het lot, met zijn lot, en er is een flessenlikker nodig om nog wat dubbelvla van de bodem te schrapen.

Ieder mens heeft compensatie nodig voor de levenspijn en een mens met heel erg veel en al heel lang levenspijn heeft dus driedubbel extra compensatie nodig. En zijn pijn wordt onder andere gecompenseerd door het contact met leuke vrouwen. Niet per se seksueel contact, al voelt hij zich tot iedere fijne vrouw aangetrokken, ook lichamelijk en dus seksueel. Een vriendschap met mannen gaat hem nooit goed af. Misschien mist hij ook wel een beetje de erotische spanning in het contact met kerels. Hij wandelt alleen maar door red light districts. Erotiek, seksuele spanning, verveelt hem nooit.

Toch zijn de paar bijzondere mannen in zijn leven extra speciaal. Zijn grootvaders, zijn zoon, een oom… Zijn voorbeelden zijn ook bijna allemaal mannen: Abraham Lincoln, Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, George Michael en de documentairemaker Michael Moore. George Michael is een van de weinige mannen op wie hij ooit verliefd was. Je houdt niet van een man of vrouw, maar van een mens. Hij zou ook verliefd kunnen worden op een transgender, travestiet of transseksueel. Ook dan kunnen geestelijke en lichamelijke aantrekkingskracht het waarde-oordeel vormen.

Met heel conservatieve, behoudende, bekrompen, extremistische, burgerlijke of juist te losgeslagen mensen heeft hij niks. Hij weet dat de maatschappij van onrechtvaardigheid en waanzin aan elkaar hangt, maar gelooft ook in de taal en kracht van liefde en menselijkheid. De mensen – de politiek en wetshandhavers en de mensen met geld – doen al het mogelijke om op het gebied van de economie alles mogelijk te maken, maar zijn veel minder gemotiveerd, ambitieus en welwillend als het gaat om voor de underdogs en de mensen in nood al het mogelijke te doen. Dat is een van de redenen waarom de wereld er slechter voorstaat dan zou moeten.

Een andere reden is dat de lieve, wijze en rechtvaardige mensen te weinig strijdbaar en niet voldoende solidair zijn met elkaar, niet één front vormen tegen de waanzin en waanzinnigen. Daar lijdt hij onder. Niet alleen zijn eigen lot maar het lot van de hele wereld gaat hem aan het hart. Zo’n type man is hij. En het is niet makkelijk om een dergelijk mens te zijn, en al zeker niet als je tegelijkertijd getraumatiseerd bent, een moeilijk persoonlijk leven leidt en nederig moet toezien dat veel minder lieve mensen gelukkiger en gezonder zijn.

Vrouwen, de contacten met daverende deernen, vergoeden veel.

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.