Conference 11-02-2019

“Gefeliciteerd met mijn komst.” De narcist feliciteerde zijn nieuwe baas met zijn nieuwe werknemer: hijzelf. Een narcist is niet voor niets een narcist. En dus voegde hij eraan toe: “Het bedrijf is een aanwinst voor mij. Ik vertrouw erop dat u prettig met mij zult samenwerken.”

De ondernemer is een optimist, dus die dacht bij zichzelf: ‘Ik ga er maar vanuit dat het goed komt met deze nieuwe kracht. Ik ga altijd uit van het positieve, dan kan het alleen maar meevallen totdat het tegenvalt’.

Trouwens, iemand die niet meer bij zijn positieven is, kan die nog positief denken, zoals een bokser die groggy op het canvas ligt, met z’n bit op zijn tong? Toch hoorde ik laatst de verzorger in de boksring tegen een knock-out geslagen patiënt zeggen: “Positief deken, Joey, dan komt het goed. Positief denken!” Een placebo-peptalk voor de verzorger zelf.

Ajax doet het niet meer goed na de winterstop. De selectie bracht de winterpauze door in Florida. Tja, niets wat uit Amerika komt, deugt nog sinds Trump daar America first, but after me praktiseert. Hij is trots op zijn MeToo-rellen. “I raped a girl of six and I liked it.” Trump: “Me too, man!” Make America proud of Trump. He’s already proud of himself. Zelfs Glennis Grace zingt vals na haar terugkeer van en deelname aan The Voice of America.

Zaterdag verloor Ajax van Heracles uit Almelo. Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen, in Almelo voetbalt Ajax altijd als Jan Boezeroen.

Nog even en het is weer bijna carnaval. Mijn tante Els gaat met carnaval altijd ongeschminkt om onherkenbaar te zijn. In het dagelijks leven is ze 362 dagen van het jaar zwaar opgemaakt, maar met carnaval laat ze haar ware gezicht zien. Mensen die haar persoonlijk kennen, weten dat ze niet moeten schrikken (wat ze toch altijd doen), maar mensen die haar niet kennen vragen aan haar waar ze dat potvis-masker vandaan heeft gehaald. Later op de avond maken ze haar uit voor rotte vis.

Als je tante Els zonder make-up ziet met carnaval, weet je waarom ze zich zo zwaar opmaakt. Haar man wordt niet voor niets iedere morgen schreeuwend van de schrik wakker… Het went niet, zegt hij. Tante Els is pas toonbaar als ze uit de make up-doos tevoorschijn springt.

Met carnaval kan alles. Vorig jaar zag ik Patricia ‘Pleegirl’ Paay staan zoenen met een non, en het waren twee mannen! En in het café aan de jachthaven zag ik Trump in de polonaise met zijn handen op de schouders van Poetin, en ze spraken in het Roermonds dialect met elkaar! Ik ga me dit jaar verkleden als brandweerman. Ik hoef mijn gulp maar open te doen om de grote brandweerslang tevoorschijn te halen en maar naar de kasteleins-vrouw te kijken om te gaan spuiten. Bluswater genoeg, want ik vat die pilsjes gewoon bij de kraag.

Mensen verwachten dat niet van mij, omdat ik altijd – zoals nu ook weer – zo serieus schrijf, maar ik ben een echte feestganger en carnavalist. Verkleed als een bloemetjesgordijn sta ik dan op het paard op de gang met grote bloemkolen onder mijn oksels. En weet u dat in Roermond de honden met de kont over de grond lopen, omdat ze zich niet kunnen krabben als ze jeuk hebben aan hun reet? En ik doe met die honden mee, want ik heb nog geen cent om aan mijn bibs te krabben!

Tjezus, wat was dit een slechte conference, zeg! Iemand die hier een goede recensie op geeft, maak ik echt helemaal af!

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.