Het CDA is een doodenge partij

Rechtvaardigheid en redelijkheid zijn ver te zoeken in deze maatschappij en in de politiek. Er wordt met verschrikkelijk veel verschillende maten gemeten. Klassenjustitie tot en met. En alles is symptoombestrijding.

Het CDA van Sybrand ‘De Dominee alias ‘De Neus’ Buma wil verwarde personen thuis oppakken of van straat plukken en vervolgens drie dagen verplicht laten observeren in een ggz-instelling, om calamiteiten te voorkomen. Dit doodenge, bijna nazistische plan deugt om verschillende redenen niet. Ten eerste: wie bepaalt of iemand verward is? Waar trek je de grens? Kunnen ze zomaar bij je binnenvallen en je meenemen, op verdenking van verwardheid? Buma – met zijn maatschappelijke dienstplicht en zijn Wilhelmus in de klas – lijkt mij een erg verward persoon. Deze conservatieve nationalist zou ik niet graag de sleutel van mijn huis geven. Hij vindt dit vast onredelijk. Maar stel nou dat ik de macht had en Buma kon laten oppakken en observeren? Begrijp je wat ik duidelijk wil maken?

En wordt er bij stilgestaan WAAROM iemand verward is? Wat zijn de achterliggende oorzaken van verward gedrag? Armoede, tegenslagen, eenzaamheid, drugsgebruik, alcoholmisbruik, trauma’s en/of hormonale stoornissen? Wordt daar dan wat aan gedaan, aan die oorzaken? De politiek blinkt nou niet bepaald uit in het nemen van wijze besluiten en in het nemen van rechtvaardige beslissingen.

Maar er is meer. Bij de ggz-instellingen is veel mis. Net als bij het UWV is er sprake van veel verkeerde beoordelingen, incompetente mensen en weinig inspraak en maar een half luisterend oor voor de patiënt. En die instellingen moeten dan gaan bepalen of iemand een gevaar voor de samenleving vormt en hoe die persoon geholpen kan worden?

Daar komt nog bij dat criminelen en terroristen veel grotere bedreigingen zijn en meer gevaar stichten dan verwarde personen die meestal alleen voor wat overlast zorgen. Echter, criminelen en terreurverdachten lopen vaak vrij rond, mogen snel op proef-verlof en komen dikwijls vervroegd vrij. Dat rijmt dan toch niet met elkaar?!

Tenslotte moeten we af van de illusie dat we tragedies – zoals moorden, brandstichting en verkrachting – helemaal kunnen uitbannen. Natuurlijk moet je er alles aan doen om de samenleving te beschermen tegen misdadigers (en de misdadigers tegen zichzelf beschermen), maar zorg dan voor meer absolute straffen (vrijheidsbeperking van criminelen en veelplegers).

Veel mensen raken verward, Sybrand Buma, omdat de maatschappij en politiek zo harteloos en hard zijn, zo onrechtvaardig en zo onmenselijk. U neemt in mijn ogen nou ook niet echt veelvuldig rechtvaardige beslissingen. U bent in mijn optiek niet bepaald een visionair. U helpt niet mee om de maatschappij wat meer gelijk, rechtvaardig, menselijk en solidair te maken. U bent een elite-mannetje, het vriendje van de agrariërs en de MKB-ers en van alle fatsoensrakkers. U bent eng. Heel eng! Dat u heult met partijen als de VVD, Forum en de PVV – eveneens heel rechtse, heel enge en erg onredelijke partijen – zegt wat mij betreft alles over u. Ik krijg jeuk van u. Laat u me nu oppakken? Wat zou u dat graag doen, hé?!

VOORBEELDEN VAN  ONVERSTANDIGE BESLUITEN EN ONREDELIJKHEID

1). Het is wat het klimaat betreft twee minuten OVER twaalf, maar het kabinet stelt plannen uit om op korte termijn de uitstoot van CO2 te verminderen. Dom, dom, dom! De Forum-stemmers hebben lak aan het klimaat en dus hebben de VVD en het CDA dat ook, want ze willen maar één ding: de sympathie van het volk, de macht en het pluche. Buma, jongen, je bent een veel slechter, hypocrieter en meer gemankeerd mens dan je zelf denkt/in de gaten hebt.

2). Terwijl iedere burger iedere cent belasting (terug) moet betalen, kostte een deal van Shell met de Nederlandse Belastingdienst de staat bijna 900 miljoen euro. Weet je hoeveel arme mensen je met dat geld had kunnen helpen (als daar de prioriteiten zouden liggen)? Je zou om minder in een geel hesje de straat opgaan en de regering dwingen om af te treden!

3). Nederlandse piloten van RyanAir die door de sluiting van de basis in Eindhoven  zonder werk zijn komen te zitten of er in inkomen op achteruit zijn gegaan, krijgen om en nabij de vier tot vijf ton schadevergoeding. Iedere normale arbeidskracht die schuldloos zonder werk komt te zitten of er in inkomen op achteruit gaat, krijgt alleen WW. Steeds korter trouwens. Dit geldt ook voor zelfstandigen en ondernemers. Vanwaar die bijzondere positie van piloten? Omdat ze de poen hebben om te procederen? Omdat de rechtbank met de piloten meeleeft en weet dat de media er bovenop zitten? Waarom zo verschrikkelijk veel geld?

4). Kamerleden die meerdere woonadressen hebben, eentje wat verder van Den Haag, krijgen een jaarlijkse vergoeding van 24.000 euro. Waarom krijgen ze daar überhaupt een vergoeding voor? Ik ken zat mensen die ver van hun werk wonen en alleen een reiskostenvergoeding krijgen. Echter, het betreft hier Kamerleden die meerdere huizen hebben waaronder een huis in de buurt van Het Binnenhof, op hooguit een uur rijden van hun werk.

Nogmaals, je zou voor minder met een geel hesje de straat op gaan en rechtvaardigheid en redelijkheid eisen en de politiek dwingen om nou eindelijk eens logisch te gaan nadenken, handelen en beslissen.

DOE MIJ DAN MAAR ABIGAIL DISNEY

Buma en zijn maten moeten maar eens een voorbeeld nemen aan Abigail Disney, de kleindochter van Walt Disney en bekroond filmmaker. Zij heeft openlijk geageerd tegen het inkomen van Disney-topman Bob Iger wiens vergoeding met 80 procent is gestegen tot 58 miljoen euro. Dat is 1424 keer hoger dan het gemiddelde inkomen van de Disney-medewerkers. Abigail Disney noemt deze vergoeding geschift. En dat is het ook. Waarom zou één persoon zoveel vermogen moeten hebben?

Abigail Disney: “Volgens mijn berekening kan Iger iedereen bij Disneyland uit eigen zak een loonsverhoging van 15 procent geven en nog steeds tien miljoen dollar overhouden. Iger heeft zeker een bonus verdiend, maar de medewerkers van Disneyland verdienen een loonsverhoging nog veel meer, en hebben het veel harder nodig om rond te kunnen komen. Het minimumloon is te laag om van te leven en waarom zouden wij als enorm winstgevend bedrijf een karig salaris betalen dat zo dicht bij het wettelijke minimum ligt? De hooggeplaatste leidinggevenden zouden offers moeten brengen. Misschien kunnen ze zich dan geen derde woning of nog een boot veroorloven, maar dat is dan maar zo.”

Abigail Disney is trouwens voor hogere belastingen voor de rijkaards. Ze is zelf miljonair. Kijk, dan ben je iemand! Dan heb je rechtvaardigheidsgevoel en empathie!

Kijk, Sybrand Buma, dat zijn rechtvaardige en redelijke standpunten. Ik denk dat uw Jezus het daar roerend mee eens is. U bent zo verschrikkelijk ver verwijderd van zo een goede inborst, al meent u overduidelijk dat u Gods geschenk bent voor Nederland en de Nederlandse politiek. U vindt uzelf zo belangrijk, zo goed, zo rechtschapen, zo ideeënrijk… Wake up! En dat geldt niet alleen voor u.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.