Ramenlappen mussen erbij

Ik schrik me zowat beide armen uit de kom en mijn wenkbrauwen van mijn gezicht als ik als een donderslag bij heldere hemel een klap op het raam hoor. Op 30 centimeter afstand van het venster in de woonkamer zit ik te tikken wanneer het is alsof iemand met de platte hand keihard op de ruit slaat. Dan zie ik een musje op z’n rug liggen. Het arme beest is in vogelvlucht tegen het nog niet zo lang geleden met brandspiritus in water gewassen raam gevlogen en kijkt me vanaf z’n rug met grote ogen aan. Misschien ziet het beslist draaierige dier mijn hoofd in de rondte tollen. Het musje probeert weer op z’n pootjes terecht te komen en na een kleine worsteling slaagt het daar ook in. Nog even de vleugels strekken en voelen of alles het nog doet en behalve de pijn normaal aanvoelt en dan vliegt het natuurlijke vliegtuig weg. Dat liep goed af.

Zo’n beest verslikt zich van de schrik toch haast in zijn eigen snavel?! “Piep piep, ik wist niet dat er luchtbarrières bestonden! Piep piep, onzichtbare muren… die mensen kunnen ook alles maken tegenwoordig!”

Drie uur later wordt het gesprek tussen mijn vrouw en mij onderbroken door weer zo’n enorme klap op de ruit. We zitten vijf meter van het kijkglas vandaan. Ik snel naar het raam en kijk naar buiten. Op precies dezelfde plek als het eerste slachtoffer van de ‘vliegramp’ ligt nu weer een mus op zijn rug. Of is het dezelfde als vanmorgen? Een andere mus kijkt vanaf een tuintafeltje toe hoe zijn vriendje of partner brokken heeft gemaakt en eraan toe is. Ik zie hoe het vogeltje nog drie keer heel intensief naar adem hapt, met open snavel en wijd-open ogen. Een vierde poging om in leven te blijven, komt er niet. Ik ben getuige geweest van het overlijden van een verkeersslachtoffer.

Voorlopig was ik de ramen niet meer. Dat geef ik ruiterlijk toe.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.