Colaatje?

“Wacht nou eens even met dat flesje cola. Ik doe eerst de boodschappen in de auto en dan pas maak ik dat flesje open. Heb je me gehoord? Mama heeft ook dorst, maar ik moet wachten tot thuis. Jij kan zo drinken, even geduld. Zo, nu eerst het karretje terugbrengen naar de winkel en dan maak ik je flesje open. Niet met die fles schudden, anders spuit die cola er straks allemaal uit!”

“Kijk uit! Ja, nu moet je huilen, maar je bent het zelf schuld, Erwin! Je hebt nu pijn, omdat je niet naar me hebt geluisterd. Mama zei toch dat je je handen niet tussen die schuifdeuren moet houden? Die deuren gaan altijd weer dicht. Nee, ik kan er niet mee zitten, Erwin. Zie je nou wat er gebeurt als je niet naar mama luistert?! Laat me eens kijken naar je handje. Doe eens even rustig. Stop met huilen. Waar doet het pijn? Wijs me nou eens precies aan waar het pijn doet! Kun je je hand nog bewegen? Moet mama met je langs de dokter rijden? We gaan het thuis koelen. Niet koelen? Dat moet wel, Erwin, anders is je hand straks helemaal dik en opgezwollen, en dan kun je hem niet meer bewegen.”

“Doe nou eens rustig! Het is je eigen schuld. Ik heb geen medelijden met je, hoor. Dat komt ervan als je niet hoort wat mama zegt. Mama zegt dat niet voor niets. Wil je nu je cola? Nee hé? Nu wil je niet meer, hé? Dat krijg je er nou van!”

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.