Abruzzo, het groene hart van Italië

Abruzzo (in het Nederlands: Abruzzen) is een nog niet heel erg toeristische regio in het midden van Italië, ter hoogte van Rome maar dan aan de Oostkust, aan de Adriatische zee. In deze (landinwaarts) bergachtige contreien, nog niet verdelgd door het massatoerisme en de moderne consumptiemaatschappij, zijn de mensen uitermate vriendelijk en behulpzaam. Zodra ze merken dat je weinig of geen Italiaans spreekt, schakelen ze over op het Engels. En dat in een toch niet zo hippe streek van de laars!

Vlieg, bijvoorbeeld met RyanAir (vanaf Weeze in Duitsland), naar de in de oorlog verwoeste en thans moderne havenstad Pescara, pik op het kleine vliegveld aldaar (gelegen naast de supermarkt en aan een doorgaande weg!) je huurauto op en verken deze beminnelijke streek met haar vele schilderachtige stadjes zoals Scanno, L’Alquila, Sulmona, Chieti, Lanciano, Pescocostanzo en Rocca San Giovanni en met schitterende natuurgebieden zoals de Nationale Parken Gran Sasso, Majella en Abruzzo.

Wie een paar weken blijft, zou zelfs Roma en Napoli kunnen bezoeken. Deze legendarische, unieke steden liggen op een paar uur rijden van Abruzzo.

Via Booking.com kun je sfeervolle, prachtig gelegen accommodaties boeken tegen, met name in het laagseizoen, zeer schappelijke prijzen.

Onderstaande 16 foto’s geven een sfeer-impressie.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.