Boslijk

In het rustgevende mos, onderaan een boom, aan de rand van het bos met haar zondagse rust op iedere dag van de week, ligt een witte haas. Een dode witte haas. Op zijn zij. Het biedt me de gelegenheid om eens een witte, wilde haas van dichtbij te zien. Wilde hazen laten zich nooit eens rustig bekijken. Voor mijn nieuwsgierigheid is het dus een uitkomst dat het dier levenloos is. In alle rust en met alle tijd van de wereld kan ik het hazenlijf en de hazen-snoet bestuderen.

Toch heb ik vooral medelijden met het dier. Omdat het niet meer leeft, maar meer nog omdat het niet (fatsoenlijk) is begraven en hier maar open en bloot ligt. Stel je voor dat we de dode mensen gewoon maar langs de kant van de weg lieten liggen. Ik overweeg even met de punt van mijn regenscherm of met mijn blote handen een graf te graven, maar het is erg koud, mijn handen zijn daarom stijf en het lijkt me een hels karwei dat nogal wat tijd in beslag zou nemen.

Daarom loop ik door. Maar wel met een groot schuldgevoel. Even krijg ik de neiging me om te draaien en het dier alsnog onder de aarde te stoppen, maar mijn gemakzucht wint het van mijn schuldgevoel. Als het een dood mens was geweest, dan had ik de politie gebeld en zou mijn schok nog veel groter zijn geweest, zelfs als ik misschien meer van dieren hou dan van mensen die ik niet ken, tenzij ze heel erg mooi en sexy is, tenzij ze een heel mooie, aantrekkelijke dooie is. Ik hou van alle mooie vrouwen. Dus ook van dode, mooie vrouwen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.