Fabels over bijzondere krachten van bomen diepgeworteld

Marianne had nog geen één regel gelezen in het esoterische boek met als titel ‘Laat je helen door bomen’ of ze schreeuwde van de daken dat bomen genezende krachten hebben en zelfs hartoperaties en neustussenschot-operaties overbodig maken, als je maar de goede boom uitkiest en deze boom op de juiste manier benadert, toespreekt en omarmt. In haar wanhopige enthousiasme wilde Marianne gewoonweg heel graag geloven dat ze nu de oplossing voor haar problemen en kwalen had gevonden en dat bomen aan veel van haar lijden een einde zouden maken. De hemel op aarde gloorde.

Reeds jaren eerder had Marianne zich door een zelf-benoemd spirituele genezer laten wijsmaken dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt en dat je door heel erg zeker van je geloof en het slagen van je doel te zijn succes kon – nee, ZOU – afdwingen. Altijd en overal. Het was alleen maar een kwestie van oefening en van volhouden. Desnoods zestig jaar lang volhouden.

Al tijdens het lezen van dit zelfhulp-boek, waarin de wonderbaarlijke krachten van moeder natuur gepropageerd worden, werd Marianne een fervent bomen-knuffelaar. Iedereen die ze sprak, raadde en spoorde ze fanatiek aan om eveneens de genezende gaven van sparren en eiken te gaan ontdekken. Marianne beweerde dat zij al heel erg veel baat had bij het omhelzen van olmen. Echt, ze voelde zich nu veel gezonder. Ze was op weg naar de ultieme genezing. En er kwam geen medicus meer aan te pas. Marianne wilde het allemaal zo graag geloven, dat ze zichzelf had gehersenspoeld, met behulp van dat boekje. Wanhoop en waanzin lopen op den duur in elkaar over.

We zijn zes jaar verder en hoewel Marianne nog steeds en zelfs nog veel erger aan Parkinson lijdt, verslaafd is aan alcohol en de ene na de andere hernia oploopt, blijft ze het evangelie verkondigen van de genezende gaven van knotwilgen, treurwilgen en berkenbomen. Als ze er maar in blijft geloven en op een dag de juiste boom tegen de stam loopt, dan komt het goed en zal dat wat in dat spirituele boekje – haar Bijbel – staat, waarheid blijken te zijn…

http://www.rolanddanckaert.nl

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.