Verzameld (broddel)werk

“Ik dacht dat ik Sjors het best kon laten kruipen in de kruipruimte van mijn huisje,” zei Suzanne die een verstandelijke beperking heeft. Haar baby, het onderkruipsel, werd door de Kinderbescherming uit de kruipruimte bij de voordeur geplukt, onder de stofnesten…

*

Het ergste van straatvrees en pleinvrees is dat je niet kunt doen wat je zou willen doen en dat je wordt overvallen door angst, paniek en de akeligste geestelijke en lichamelijke sensaties als je het toch doet. Ik ben iemand die er juist heel erg graag op uit gaat, die het liefst buiten is en van huis gaat. Maar ik ben de paniekaanvallen en angstaanvallen en de bijna dood-ervaringen na 35 jaar onderhand zo beu en ik ben zo uitgeput door het aangaan van de uitdagingen dat ik meer en meer binnen blijf, daar waar ik me verveel en opgesloten voel. Dus: het is binnen niet koosjer en het is buiten niet koosjer. Mijn lot in acht regels. Alsjeblieft dankjewel.

*

De (verboden) lust trapt af voor de wedstrijd tussen innerlijke onrust en gewetensbezwaren.

*

Door corona zou ik een partij willen oprichten TEGEN de Chinezen. Althans, een partij tegen Chinezen op markten met vleermuizen en slangen en tegen Chinezen die vleermuizen en slangen ter consumptie aanbieden of consumeren.

*

Gisteren, tijdens het corona-debat in de Tweede Kamer, zag ik Femke Merel van Kooten-Arissen namens haar eenvrouw-fractie debatteren met CDA-minister en vicepremier Hugo de Jonge, een van de snelste jongens en grootste gladjakkers van de Tweede Kamer. Hugo de Jonge die op maat gesneden is voor het politieke wereldje van maatpakken en stropdassen, mantelpakjes en hoeden, konkelen, verbloemen, liegen, halve waarheden, machtswellust, egotripperij, partijbelang boven welk ander belang ook en die vlotte babbel. Die voelt zich daar op Het Binnenhof als een vis in het water. Wat mij betreft een afschuwelijk type mens. Echt afschuwelijk. Precies zo’n figuur waardoor ons land nooit een beetje rechtvaardiger, meer gelijk, eerlijker, socialer en meer empathisch zal worden. Precies zo’n typetje waardoor de politiek van binnenuit nooit gezuiverd zal worden. Integendeel!

Tegenover hem stond Femke Merel van Kooten-Arissen, ooit een belofte bij de Partij voor de Dieren, een idealiste die lang niet zo zeker overkomt en zo welbespraakt is als de gladjanus aan wie ze een vraag stelde. Ik had meteen een zwak voor Femke, maar ik vrees dat het volk nooit massaal op haar zal stemmen. Daarvoor zijn haar standpunten te intelligent en te rechtvaardig en daarvoor zijn haar persoonlijkheid en performance te lief voor die keiharde politieke arena met al die enge, aangeharkte Ruttetjes en Wildersjes en Baudetjes en Popie Jopie Klavertjes, al die enge machtsgeile en harteloze nep-mensjes.

Roland Danckaert.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.